Reeperbahn, der også kaldes ”Kiez” (et særligt kvarter), er og bliver Hamborgs forlystelseskvarter nr. et. Med teatret Operettenhaus, talrige Tabledance barer (bar med erotisk dans), diskoteker og studenterklubber er der ikke den ting på den 930 m lange strækning, som ikke findes her!
Om dagen er der nærmest roligt, men om aftenen vågner gaden. Tusindvis af mennesker i alle aldre er så undervejs med det formål at more sig, Udbuddet rækker fra kabaret over techno og til Herbertstrasse (prostitutionsområde).
Med regelmæssige mellemrum bliver St. Pauli også til fodboldhøjborg, for fodboldklubben FC St. Pauli afholder her sine hjemmekampe på Millerntorstadion på Heiligengeistfeld. Her finder Hamborgs største fanfest også sted til fodbold EM og WM.
St. Pauli er Hamborgs mest tolerant bydel. Det gælder for de mennesker, der arbejder og bor der, og skulle således også gælde for de besøgende i ”den syndige mil”.
I gaderne og på pladserne her lever yuppies og punkere, teenagere, der har lyst til at feste, og gamle beboere i St. Pauli, turister, teatergængere og hjemløse i mere eller mindre fredelig sameksistens. Her bliver ingen nedstirret, kun fordi vedkom-mende ser anderledes ud eller opfører sig anderledes, end man lige er vant til hjemmefra.
Så roligt forløber det ikke, hvis man ytrer nedsættende bemærkninger om de prostituerede. Området ”Kiez” er deres arbejdsplads og i mange tilfælde også deres hjem. Man bør ikke blande sig i samtaler og skænderier. For det meste er det ikke så galt og bliver klaret indbyrdes. Enhver klarer sit eget her og prøver ikke at komme på tværs af de andre. Ingen andre steder i Hamborg spiller laissez faire en så stor rolle. Det gør området til noget særligt og til det, som det er.
Karolinenviertel mellem Schanze og St. Pauli er gennem de sidste 30 år blevet regnet som det mest populære indkøbskvarter for Hamburgs hipsters og trendsættere. Tidligere dominerede genbrugsbutikker billedet, i dag finder man her også diverse high class designere.
Hvad enten man går efter det ene eller det andet, kan man stadig gøre fund her.
En af de smukkeste bygninger på Reeperbahn er helt sikkert Davidwache, der huser Hamburgs politikommisariat på Spielbudenplatz 31. Politistationen dækker kun knap en kvadratkilometer og har ansvaret for 14.000 indbyggere og er dermed ikke kun den mindste men helt klart også Tysklands kendteste politistation.
Bygningen blev skabt af Fritz Schumacher og er en murstensbygning i gammel hamburgstil. De fascinerende barokelementer og vejrbestandige legionærhoveder, som sidder på væggen mod Davidstrasse og ser strengt ned mod prostitutionsgaden, er noget, man skal huske at lægge mærke til. Allerede Paul McCartney og Pete Best tilbragte en nat på politistationen.
Men politistationen blev frem for alt kendt p.gr.a. dens specielle beliggenhed lige på selve Reeperbahn og gennem mange fjernsyns- og biograffilm. I 60erne kom de ud over hele landet med fjernsynsserien Polizeirevier Davidwache. Ca. 150 betjente i delinger på otte personer tager sig foruden af de illegale prostituerede og de kunder, der er blevet bestjålet, også af de 100.000 fulde gæster på Reeperbahn. For mange mener, at de kan opføre sig, som de vil der.
Den berømte politistation på Reeperbahn med den lange historie.
Davidwache har eksisteret sinde 1840 og har således en rigtig lang historie. Allerede på den tid, da forlystelsesbranchen endnu stod på temmelig usikre ben, blev der oprettet et vagthus på næsten det sted, hvor stationen ligger i dag. Stationen har en keramikudsmykning, der er meget iøjne-faldende. Navnet var for øvrigt ikke altid det nuværende, officielt hedder stationen Polizeidistrikt 15. Øgenavnet fik den allerede i 1840erne , men årsagen kendes ikke. Først i 1970 fik stationen lov til officielt at kalde sig Davidwache.
I dag er bygningen fredet og er en af Hamburgs mest populære seværdigheder.
Læs mere om vores hoteller i Hamborg. Klik her.